Vliegen naar Madeira

De enige twee manieren om op Madeira te komen zijn met het vliegtuig of tijdens een cruisevakantie. Ondanks het feit dat er bijna dagelijks cruiseschepen in de haven van Funchal te vinden zijn komen de meeste toeristen toch met het vliegtuig naar Madeira. Eenmaal op het eiland kun je ervoor kiezen om Madeira met een huurauto, een taxi of de bus te verkennen. Het merendeel van de toeristen op Madeira kiest ervoor om één of meerdere dagen een huurauto te nemen. Dit is dan ook de makkelijkste en snelste manier om het eiland te verkennen.Vliegen naar Madeira

De vlucht naar Madeira zal ergens tussen de vier en de vijf uur duren. Vanuit Nederland en België zijn er verschillende maatschappijen te vinden die directe vluchten naar Madeira aanbieden. Dit kan als een losse ticket zijn, maar ook als pakketreis. De twee belangrijkste vliegtuigmaatschappijen die naar Madeira vliegen zijn Tui en Easyjet. De prijzen voor een vlucht naar Madeira zijn behoorlijk verschillend per seizoen en periode. Factoren als vakantie en tijd van het jaar zijn bepalend voor de prijs van een ticket. De goedkoopste tickets naar Madeira zijn logischerwijs te vinden buiten de kindervakanties.
Het onstuimige weer op Madeira zorgt geregeld voor veel overlast voor vertrekkende en aankomende vluchten. Met regelmaat moeten vliegtuigen uitwijken naar porto Santo of naar de Canarische Eilanden. Gebeurt dit dan zal je minimaal enkele uren bij je reistijd moeten optellen.

Aeroporto Internacional da Madeira Cristiano Ronaldo

Als je naar Madeira op vakantie gaat aar ook als je naar Porto Santo vliegt zal je landen op het Aeroporto Internacional da Madeira Cristiano Ronaldo. Dit vliegveld is sinds 2016 vernoemd naar de beroemde oud-inwoner van het eiland Chistiano Ronaldo. Op het vliegveld is een dubieus beeld van de voetballer te vinden dat volgens velen niet echt veel gelijkenissen heeft met de beroemde voetballer.
Internationaal stond het vliegveld tot voor kort bekend onder de naam Funchal Airport. Het vliegveld heeft lang bekend gestaan als één van de gevaarlijkste vliegvelden in Europa. Dit, omdat het vliegveld een bijzonder korte landingsbaan had. Drie vliegtuigen zijn in de jaren ’70 van de vorige eeuw op het vliegveld verongelukt. In het jaar 2000 is de start en landingsbaan met bijna een kilometer verlengt en is het zijn status van gevaarlijkste luchthaven kwijt.

Aeroporto do Porto Santo

Op Port Santo is een klein vliegveld te vinden dat soms door de grotere maatschappijen wordt aangedaan. Dit dan wel altijd met eerst een landing op Funchal waarna het vliegtuig nog even tien minuten de lucht in gaat om weer te landen op Porto Santo. Door deze tussenlanding moet je wel rekening houden met een langere aanvliegtijd.

Transfers

Heb je geen auto gehuurd tijdens je verblijf op Madeira dan zal je met een transfer naar je hotel, appartement of huisje moeten reizen. Heb je een pakketreis naar Madeira geboekt dan zal er in de meeste gevallen een hostess op je staan te wachten die je naar de goede bus loodst. Heb je zelf je reis geregeld dan zijn er twee opties. De makkelijkste en snelste is om een taxi te nemen. Taxi’s zijn op Madeira niet duur, maar als je naar de andere zijde van het eiland moet kan het wel in de papieren lopen. De goedkoopste manier om van het vliegveld op je plaats van bestemming te komen is met de bus. Voor twee euro koop je een kaartje bij de chauffeur en die brengt je naar alle hoeken van het eiland.

Taxi

Heb je geen zin om zelf auto te rijden of er één te huren dan kun je er natuurlijk voor kiezen om met de taxi vanaf het vliegveld naar je resort of hotel op Madeira te reizen. De prijs van een taxirit vanaf het vliegveld naar de stad ligt wel iets hoger dan van een busrit, maar het geeft wel een stuk comfort. Boek je deze luchthaventransfer met Get Your Guide dan kun je vooraf perfect zien wat deze rit je zal gaan kosten en wat de verwachte duur is. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen staan, dit scheelt een hoop met onzekerheid. Als vooraf je taxi boekt, zal deze op het vliegveld van Madeira op je staan te wachten. Het is natuurlijk mogelijk om de rit te annuleren mocht de reis toch niet doorgaan.

Vergelijk de prijzen voor luchthaventransfers op Get Your Guide